Elevationssenge

Elevationsseng anmeldelse: Vores ultimative gennemgang af den bedste justerbare seng.

Elevationsseng har længe været blandt de mest populære typer af sengetøj. Det er især evnen til at udvide brugen af ​​sengen såvel som at justere underlaget mere perfekt til kroppen og for eksempel forhindre cirkulære problemer i benene, der har gjort denne sengetype populær. Læs her på luxnordica, hvordan du vælger den bedste Elevationssenge.

Hvorfor det er vigtigt
Du tilbringer op til en tredjedel af dit liv i sengen - gennemsnitligt omkring otte timer hver dag. Så der er derfor god grund til at gøre dit ophold så behageligt som muligt. En forkert seng kan således have afgørende indflydelse på, hvordan man kommer igennem den nye dag. Du bør helst være udhvilet hver morgen. Hvis ikke, er der al grund til at være grundig, når du vælger den nye.

Hvis kroppen ikke hviler, vil du ikke blive afbrudt efter en stressende dag. Årsagen kan være, at du vågner med led- og muskelsmerter flere gange i løbet af natten, fordi dine ben eller arme er begyndt at sove. Hvis du oplever et af ovenstående problemer, er Elevationssengen en oplagt mulighed.

Hvad er en Elevationssenge?
Elevationssenge
En Elevationssenge giver dig mulighed for at ændre sengens bundhøjde og form. Højden på Elevationssengen kan derefter justeres individuelt til individets højde, kropsform og præference. Samtidig er det også muligt at forhindre eller afhjælpe ledsmerter, da bunden af ​​Elevationssengen typisk består af flere individuelt justerbare dele. Korrekt indstilling af disse kan endda helbrede gener som sovende ben og arme. Desuden kan gener forårsaget af dårlig blodcirkulation - især i benene - hjælpes med en hævet seng.
 Elevationssengen består typisk af en bund, der kan hæves op og ned. Du kan ændre højden på ind- og udgang af sengen. Bunden, i de fleste Elevationssenge, er opdelt i tre individuelt justerbare dele. Dette gør det muligt at skifte substrat og ligge højere med hovedet eller benene uden at skulle stable puder under nakken eller lægge.

Justering
Justeringsmulighederne foretages med en fjernbetjening og en eller flere elektriske motorer, stænger eller hydrostatiske stempler i sengebasen. Antallet og kvaliteten af ​​disse bidrager til prisniveauet på Elevationssengen.
 Den individuelle justering af sengebunddelene gør det også muligt at justere sengen, så du undgår eller afhjælper de tidligere nævnte gener og smerter i kroppen. Dette gør Elevationssengen mere behagelig. Det hjælper med at sikre en afslappet og smertefri søvn, og at du ikke har følelsesgenet til at ligge i det.

Muligheden for at ændre formen på bunden gør det også muligt for eksempel. At sidde behageligt i sengen, hvis du vil læse en god bog eller se fjernsyn, når du går i seng. Endelig giver elevationssengen også bedre støtte til en række sexpositioner, end du normalt får en traditionel seng.

Elevationssenge er et populært valg
Bare på grund af de mange muligheder og evnen til at bruge sengen til mere end kun at sove i, er elevationssenge et populært valg. Oprindeligt blev det brugt på hospitaler, hvor det har været almindeligt siden slutningen af ​​1980'erne. Men op gennem 1990'erne kom de første kommercielle modeller på markedet, og i de sidste 10-15 år er Elevationssengen blevet tilgængelig for den almindelige folks tegnebog.

Sådan vælges den rigtige Elevationsseng
Fortsæt systematisk, når du vælger en sengestørrelse. Brug f.eks. Nedenstående tjekliste til at bedømme de forskellige senge med. De enkelte punkter er forklaret i resten af ​​artiklen samt eksempler på nogle gode højderater i slutningen af ​​artiklen.
Start med at finde ud af størrelsen på Elevationssengen, der passer dig eller dig
Hvilke indstillingsmuligheder er vigtigst for dig
Hvilken struktur ved sengen er bedst mulig for dig
Kontroller motorkvalitet og sengekonstruktion
Vælg madras efter din vægt og ønske om søvnkomfort
Tilføj en topmadras, der øger sengens støtte og skaber den rigtige temperatur
Vælg tilbehør som sengetæpper og lignende

Hvilken størrelse er den rigtige?
Elevationssenge er bredere end traditionelle senge. Selvom det er muligt at få dem i den konventionelle enkeltstørrelse på 90 x 200 cm, bruges denne dimension som en del af elevationssengene, der sælges som dobbeltsenge.

Den mest populære enkeltseng er en forhøjet seng med en bredde på 120 x 200 cm. Det giver lidt mere plads at ligge på end den smallere 90 x 200 cm Elevationssenge. Dette giver dig et bedre område og føler ikke, at sengen er for lille.
Det er også muligt at have Elevationssenge på 140 x 200 cm, den traditionelle enmands- eller 3/4 seng. Selvom det er den samme sengestørrelse, da mange med et lille soveværelse har to personer, anbefales det ikke at bruge Elevationssenge i en duelstørrelse til dette formål. Der er bare for stor forskel mellem folks løgnepræferencer, at du kan bruge en 140 × 200 cm høj seng som en dobbeltseng.

Som en enkeltseng får du fremragende plads til at pakke dig på. Hvis du ligger i sengen i to, kan du sætte sengen ned til normal. Derefter får du de samme muligheder for at sove i sengen, som du ville have med en traditionel seng.

Høje senge som dobbeltseng
Hvis du har brug for en dobbeltseng, kan du have Elevationssenge på 160 x 200 eller 180 x 200 centimeter. Her er der plads til individuelle sengesenge til hver person. Dette giver dig mulighed for at justere din seng individuelt, så du er i den bedste position. Det giver dig den bedste sovekomfort hver. 180 × 200 Elevationssengen er den mest populære af de to dobbeltsengstørrelser, fordi den giver den bredest mulige bredde.

Den største ulempe ved at bruge en dobbeltseng er, at der ofte er en betydelig forskel mellem dine indstillinger. Dette er ikke kun revnen i midten; du er nødt til at kæmpe hver dag. Desuden giver forskellige højdeindstillinger og valg af forskellige sengindstillinger mulighed for bevægelsesfrihed.

En delt topmadras lindrer revnen i midten
Luxnordica Det kan dog afhjælpes ved at vælge en såkaldt splitmadras. Den er samlet i midten, men i modsætning til almindelige dobbeltmadrasser har den en markant revne i toppen og bunden. En delt topmadras giver dig mulighed for at justere hver side af sengen. Find dine præferencer uden at forårsage et irriterende brud eller blokering i midten.

Det er dog rimeligt at sige, at den særlige split-top madras sætter nogle naturlige begrænsninger for, hvor alvorlige forskelle der kan være mellem de to sider ved sengen. Hvis du har brug for mere markante forskelle end det, skal du leve med en større eller mindre hindring mellem dine to sengesider.

Hvilken størrelse Elevationssenge skal jeg vælge?
Er du single, skal du have det godt med en 120x200cm Elevationssenge. Er du lidt mere luksuriøst, synes det venligt at have plads til at pakke dig på, eller nogle gange får du overnatningsgæster, skal du gå efter en 140x200cm Elevationssenge. Som nævnt ovenfor kan det lægge sig, hvis du skal sove to i det.

Hvis du har købt en seng som en dobbeltseng, skal du gå til Elevationssenge på 180 x 200 cm. Kun hvis der ikke er plads til det i soveværelset, eller økonomien gør det bydende nødvendigt, skal du gå efter en glattere Elevationssenge på 160 x 200 cm.

Hvilke muligheder er de vigtigste?
Når du vælger Elevationssenge, er det vigtigt at overveje, hvilke gener og muligvis smerter, du vil forhindre eller afhjælpe.

Hvis du har problemer med at komme i eller ud af sengen, ville det være en fordel at kunne køre sengen højere end den seng, du har i dag. Eksperimenter med forskellige indstillinger ved at sidde på kanten af ​​sengen og skub sengen op og ned, indtil du finder den position, hvor det er mest behageligt at rejse sig og komme op i sengen.

Hvis du oplever, at dine ben sover, er det vigtigt, at Elevationssengen kan hæve den del af madrassen, hvor benene ligger. Her er det især vigtigt, at indstillingerne finder sted i så små trin, at du ikke ender med at skulle vælge mellem to positioner, hvilket i praksis bare er ubehageligt.

Rygsmerte?
Luxnordica Hvis du har ryg eller anden ledsmerter i din seng i dag, skal du sørge for, at der er så mange justeringsmuligheder som muligt. Du skal også vælge en madras, der passer til din vægt og med komfortzoner, der understøtter ryggen eller andre samlinger bedst muligt. Vi kommer tilbage til det senere.

Endelig er der hovedgavl. Her er det vigtigt, at du ikke er for høj med hovedet i forhold til resten af ​​kroppen. Dette medfører ekstrem højdeforskel mellem hoved og rygsøjle. Det forårsager problemer med nakken.

Så hvis du bruger et par puder under nakken, vil du opleve færre problemer med nakken ved at hæve hovedhaven lidt og kun bruge en eller ingen pude under nakken. Dette deler højden over ryggen, og højdeforskellen mellem rygsøjlen og hovedet bliver mere naturlig. Det betyder, at du ikke vil bøje så meget i nakken.

Valg af sengetøj
De fleste Elevationssenge har en tredobbelt bund, selvom der også er to- og fire-sengs senge på markedet. De er dog meget sjældne i dag.

Sengen deler bunden i et hovedgærde og en forklaring, der kan hæves og sænkes. Den midterste del kan sjældent justeres ud over højden over gulvet. Dette afsnit er placeret lige omkring nedre ryg og nedre del af ryggen, som skal være helt fladt for at sove bedst muligt.

Selve sengen består af en bevægelig og fast del. Den bevægelige del af de mest avancerede sengebunde består for det meste af flere individuelle komponenter, der giver en mere glidende overgang mellem de forskellige indstillinger. Dette undgår pludselige nedskæringer i sengebasen, der både er skadelige for ryggen og for den madras, du ligger på i sengen.

Hvert element i den bevægelige del består af en metal- eller træramme med tæpper til madras. I nogle versioner kan du også se metalfjedre eller tekstilunderlag. Det er dog normalt i de billigere Elevationssenge.

Den faste del af sengebasen er den, hvorpå sengen står. Her kan der være et frit valg mellem de forskellige ben- og medietyper. De er fastgjort til den faste del af sengebasen på forskellige måder. Du kan også få forhøjede senge, hvor den faste del af sengebasen går ned på gulvet, så sengen står direkte på den. Disse senge ligner kontinentale senge med en hævet seng på toppen.

Husk at kontrollere motorkvalitet og konstruktion
Vælg Elevationssenge med Linak- eller Okin-motor. Det er et godt valg!

Når du vælger Elevationssenge, er det vigtigt, at du kontrollerer motorkvaliteten og de stænger eller hydrauliske enheder, der bevæger den. Motoren er normalt den dyreste del af sengen. Derfor er det ofte denne del, der spares, hvis prisen på sengen er for lav.

Dette giver en direkte sammenhæng mellem motorkvaliteten og sengens pris. Her vil de dyre senge normalt være udstyret med kraftigere eller flere motorer, end de billige senge har.

For at sikre, at din seng har en god, robust og holdbar motor, skal du gå til senge med Linak-motorer. De er danskproducerede og har et fremragende ry i branchen. Samtidig har de en meget jævn motorhastighed, og støj sammenlignes minimalt med motorer fra andre producenter.

Linak begyndte oprindeligt at levere sengemotorer til de Elevationssenge, der findes på hospitalerne. De har gjort det i over 25 år, og da de stadig er det foretrukne valg i den danske sundhedssektor, giver det et slag for kvaliteten, ikke mange andre, der kan leve op til.

Vælg madras efter din vægt
Når du vælger en madras til din Elevationssenge, er det vigtigt, at du er ærlig omkring din vægt. Hvis du lægger din vægt ned, ender du med at blive for blød. Det kan i sidste ende give dig rygsmerter og gener, og ingen ændringer i indstillingerne i Elevationssengen kan hjælpe.

Vægten bestemmer tætheden af ​​fjedrene i madrassen. Samtidig justeres madrassens fasthed ved at vælge forskellige metaltykkelser på fjedrene.

I dag bruger de fleste madrasser de såkaldte lommefjedre. De fås i to forskellige faste stoffer og med to forskellige fjedertætheder: Ca. 100 fjedre pr. Kvadratfod (lommefjedre) og op til 150 fjedre pr. Kvadratfod (fjedre med flere lommer). Vejer du:
Vælg en madras med mellemstærke lommefjedre under 75 kilo.
Mellem 75 og 95 kg skal du vælge en madras med faste fasthedslommefjedre.
Vælg over madrasser med solid state fjedre med flere lommer over 95 kg.

Vælg topmadras i henhold til den ønskede sengekomfort og sove temperatur
Pudemadrassen er af stor betydning for sengekomforten i sengen og sengens varme. Generelt kan du vælge mellem skummadrasser med det såkaldte memory foam eller latex.
Som regel bør du aldrig vælge en topmadras i skumgummi. Det giver ingen støtte og gør sengen varm at ligge i.
 Hvis du ofte fryser om natten, skal du i stedet vælge en topmadras i hukommelseskum. Det tilpasser sig kroppen bedre, så du får optimal støtte i din kropsposition og holder på kropsvarmen.
Hvis det modsatte er sandt, er du varm eller måske endda svedig; du skal vælge en latexmadras i latex. Det er et naturligt materiale, der understøtter ligesom memory foam. Men i modsætning til hukommelseskum tillader det også kroppe at trække vejret og effektivt fjerne varmen fra kroppen.

Valg af tilbehør
Ud over selve sengen kan du vælge forskellige tilbehør såsom et sengetæppe. Det finder sengens design og gør det smukkere at se på, men har ellers ingen funktion. Nogle sengedøre har også lyskilder. Det kan være smart, hvis du ofte læser i sengen.

Du kan også vælge at have en monteret endeplade såvel som nogle Elevationssenge, der har mulighed for at have en seng eller lukket ramme - også kendt som sengekarme.

Skriv et svar